The Problem

Resonics was contacted to work in conjunction with architectural design practice Stefani Design to provide an acoustic solution as part of a complete refurbishment of a gorgeous Georgian home in Kensington, London. All stone walls and glass door walls meant the refurbishment was likely to lead to a highly reverberant home.

The areas that required treatment included: an above ground glass walkway connecting the house and a studio, a basement studio that included a cinema room, and entertainment spaces on the ground floor and lower ground floor studios.

The Solution

We used our site-manufactured acoustic Fabric Wall in a 25mm depth throughout the house. This product is perfect for domestic settings as it offers an ‘invisibility’ not seen in protruding acoustic panels more suited for commercial settings.

As the images above show, the client was able to choose fabric colours to stretch over the acoustic core in order to match the decor of the house. Furthermore, in a house made predominately of glass and stone, the fabric added an additional textural element to the space.

The Result

The areas of the house where excessive reverberation was most likely to effect usability – were effectively treated.

Entertainment spaces where high levels of activity would be taking place, including the cinema room, received full wall treatments, eliminating reflective surfaces.

The glass walkway was of particular importance considering the chance of noise in the glass chamber creating a tunnel effect between the house and the studio. This received the greatest amount of absorptive treatment to prevent any noise transfer between the two spaces.

Overall a resounding success! Many thanks go out to Stefani Design, who we worked alongside for the project.

To see more on this project, see the Stefani Design website: http://stefanidesign.com

Room Type: Residential / Cinema

Products: Fabric Wall

Location: Kensington, London