Goldsmiths Computer Labs, London

/Goldsmiths Computer Labs, London

Project Description

The Problem

With a series of rooflights and plasterboard walls, the reverberation time in this student computer lab was uncomfortably long before our installation.

Student density, and a quiet learning environment meant that noises made in the space were particularly disruptive to students and their learning.

The Solution

Key was to reduce the reverberation time in the space to a level that would negate the noise propelled by hard surfaces around the room.

Class A acoustic absorbers from Ecophon were strategically places on available ceiling surfaces. The off-white colour allowed the panels to blend into the space.

The Result

The installation reduced the length of noise reflection from an uncomfortable 2.53 seconds, to an appropriate time of 1.12 seconds.

Project Details

Location 

New Cross, London

Space

University, Classroom

Products

Ecophon Solo Rectangle

Client

Related Projects

2018-10-17T14:43:41+00:00

Privacy Preference Center

Third Party Cookies

This website uses Google Analytics and Google Adwords to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

IDE,
IDE

Strictly Necessary Cookies

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

__cfduid,gdpr[allowed_cookies],gdpr[consent_types]